2009. október 5., hétfő

Banános kocka

2009. október 5. hétfő
A hétvégém nagy része körülbelül ennek az édességnek az elkészítése körül forgott. Mint már említettem az első próbálkozásom kudarcba fulladt, azt hiszem a recept is hibás volt egy kicsit, mert egy négytojásos piskótának túl sok az a szárazanyag. Éppen ezért már nem is veszem a fáradtságot, hogy leírjam az eredeti receptet, mivel én is egy egyszerű piskótával csináltam. A tojások számát növelhettem volna, mert így aránytalanul sok lett hozzá a töltelék, de nálunk ilyenből nincs probléma. :D Kb. egy rendes tortamérethez elég lett volna, és akkor így felkerülhetett volna a felvert tejszín a piskóta tetejére, ahogy eredetileg is lennie kellett volna. Ez éppen ezért csak egy összecsapott süti lett, de azt hiszem nagyon finom torta lenne belőle. Majd egyszer arra is találok alkalmat, hogy úgy is elkészítsem.



HOZZÁVALÓK
-piskóta (4-6 tojásból) félbevágva

-1 tasak vaníliaízű pudingpor
-3 dl tej
-10 dkg kristálycukor
-15 dkg vaj
-2-3 banán
Díszítéshez:
-4 dl habtejszín
-2-3 ek. porcukor
-10 dkg pirított kókuszreszelék

1. Keverjük el a pudingpor 1/2 dl tejben. A többi tejet melegítsük fel 2 dkg cukorral, és forraljuk össze a pudingos tejjel. Vegyük le a tűzről, és kevergetve hűtsük ki. Adjuk hozzá a puha vajat és a többi cukrot, és dolgozzuk krémesre.
2. Szeleteljük fel a meghámozott banánt. Kenjük meg az egyik tésztalapot a krém felével, és néhány szelet kivételével rakjuk rá a banánokat. Simítsuk rá a többi krémet, és borítsuk rá a másik lapot.
3. Verjük fel a tejszínt a porcukorral, és simítsuk a hab 2/3-át a megtöltött tészta tetejére. Szórjuk meg pirított kókuszreszelékkel, vágjuk kockákra, és díszítsük a félretett habbal és banánnal.


0 Comments: