2009. szeptember 29., kedd

Steakburgonya salátával

2009. szeptember 29. kedd
Tegnap vacsorára készült ez a végtelenül egyszerű, de annál fantasztikusabb étel. Igazság szerint konkrétan steakburgonyával eddig még sosem foglalkoztam, ezért először csak kipróbálni akartam, hogy beválik-e. Hát bevált! :) Kívül ropogós, belül pedig nagyon puha volt. Legközelebb majd valami fűszerezéssel is kacérkodni fogok. A saláta meg a szokásos févörit, a kínaikel. :)


Megpucolunk tetsző mennyiségű krumplit (nálam 2 főre 3 db fogyott), megmossuk majd megtörölgetjük a negyedekre vágott darabokat. Ha nagy lenne, ketté lehet vágni a negyedeket is. Előmelegítjük a sütőt 200°-ra és sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük a burgonyát. Az oldalukat olívaolajjal megkenjük, majd 45 percre, vagy ameddig meg nem pirul, sütőbe toljuk.
A salátához tetsző mennyiségben állíthatjuk össze az alapanyagokat: kínaikel, reszelt sárgarépa, uborka, füstölt sajtdarabok a tetejére. Öntetnek joghurtosat ajánlok, és zacskósat használtam idő hiányában.


0 Comments: