2009. szeptember 21. hétfő
Tejes kifli
Mostanában nem igen jelentkeztem újabb receptekkel, habár hétvégén is sütöttem, de olyan rosszul sikerült, hogy szégyellem felrakni is. Mostanában valahogy nem úgy jönnek össze a dolgok, ahogy azt én szeretném. Vasárnap ez a gondolat nem hagyott nyugodni, és muszáj volt csinálni valamit. A Nők Lapja Konyha ehavi számában jelent meg ez a recept, és mivel könnyűnek tűnt, bátorkodtam megcsinálni. Tökéletesnek nem nevezném, kicsit sótlan lett, de legalább finom puha.
HOZZÁVALÓK 14 DARABHOZ
-50 dkg liszt
-2,5 dl tej
-1 evőkanál cukor
-1 kávéskanál só
-8 dkg vaj
-3 dkg élesztő (én 1 cs. szárítottat használtam helyette, ez sem tett neki túl jót)
1. A tejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk az élesztőt és a cukrot, majd langyos helyen 10-15 perc alatt felfuttatjuk. Eközben a vajat, a sót és a lisztet egy tálban összemorzsoljuk, majd az élesztős tejjel tésztává gyúrjuk.
2. Meleg helyen kb. fél óráig kelesztjük, aztán lisztezett deszkára borítjuk, sarkosra nyújtjuk. Kb. egy cm vastag legyen a tésztánk, akkor vágjunk belőle 15 cm vastag csíkokat. A csíkokból háromszögeket vágunk, majd a szélesebb oldaluknál fogva szorosan feltekerjük őket.3. Sütőpapírral borított tepsire fektetjük a kifliket, tejjel megkenjük a tetejüket, majd újabb 15-20 percig kelesztjük őket. Utána 170 fokon aranybarnára sütjük. (20-30 perc)
0 Comments:
Post a Comment